VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Premies ORV dalen weer door vervallen verplichting NHG

Geplaatst op: 21-01-2020, 14:30:51

De gemiddelde premie van een overlijdensrisicoverzekering daalde in 2019 met 4,4%. Het jaar daarvoor was juist sprake van een stijging van 4,1%. Oorzaak lijkt volgens productvergelijker MoneyView de toegenomen concurrentie door een daling van het aantal nieuw gesloten verzekeringen. Bij nog maar 9 van de 45 annuïteitenhypotheken die met NHG worden gesloten, verlangen geldverstrekkers een ORV.

MoneyView berekende dat sinds 2002 de premie van de gemiddelde ORV met een gelijkblijvende dekking 58% is gedaald. In 2018 was er sprake van een prijsstijging, maar afgelopen jaar volgden de premies weer de langjarige neerwaartse trend.

Volgens MoneyView wordt de concurrentie tussen verzekeraars aangejaagd door het dalend aantal nieuw afgesloten verzekeren. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) heeft al twee jaar geen ORV-plicht meer voor nieuwe hypotheken. Sinds dit jaar is ook de verplichting vervallen om een ORV voor lopende hypotheken aan te houden.

Veel geldverstrekkers werken mee aan tussentijds opzeggen

Nog maar een vijfde van de geldverstrekkers (9 van de 45) eisen nog een overlijdensrisicoverzekering bij een annuïteitenhypotheek die met NHG kan worden gesloten. MoneyView constateert daarnaast dat veel geldverstrekkers meewerken aan het tussentijds opzeggen van de ORV.

Scildon, Taf en Hera Life krijgen vijf sterren

MoneyView kent bovendien beoordelingen toe aan de ORV’s die het best uit hun vergelijker komen. Op voorwaarden scoort aanbieder Hera Life met drie producten vijf sterren.

In de categorie prijs van ORV met gelijkblijvende dekking komen Scildon en twee producten van TAF het best uit de bus. Bij de prijsstelling van de annuïtair dalende ORV halen opnieuw twee verzekeringen van Hera Life de hoogste score, en ook Scildon valt hier weer in de prijzen.

Bron: bijdrage van 21 januari 2020 van Paul de Kuyper op www.amweb.nl              

Vorige pagina